3L / SLM ® DCS

Vuotokontrolliputket kehitettiin vastaamaan teollisuuden ja kuntien monipuolistuviin haasteisiin, kun halutaan lisätä ympäristön ja asukkaiden turvallisuutta.

Tällaisten turvaputkien käyttökohteita ovat esimerkiksi:

– viemärilinjat, jotka kulkevat pohjavesialueiden tai vesistön läpi
– saastuneen likaveden kuljettaminen (tankkausasemilta, sairaaloista, pesuloista)
– teollisuuden jätevesien ja prosessivesien kuljettaminen
– vaarallisten kaasujen kuljettaminen
– vesijohdot, jotka kulkevat ei-puhtaiden maa-alueiden läpi

3L – putki on vahvasta PE 100-RC-materiaalista valmistettu suojakuorellinen putki. Suojakuori on PEplus-polyeteeniä, lisäksi putkessa on sähköä johtava välikerros jatkuvaan vuotokontrolliin.

PAS 1075 tyyppi 3, soveltuu myös kaivamattomiin asennusmenetelmiin

Takaisin osastolle Putket

Kuvaus

Kun mitataan 3L-putken alumiinikerroksen resistanssia maaperää vasten, voidaan todeta onko alumiinikerroksen ja maaperän välillä sähkövirtausta. Mikäli 3L-putki on vahingoittunut, sähkövirta alumiinikerroksen ja maaperän välillä on mahdollinen ja eristysresistanssi putoaa. Vuoto voidaan paikallistaa metrin tarkkuudella.

Sisäputkella on Nordic PolyMark- ja FI-juomavesihyväksyntä.

Nordic Poly Mark

Asentaminen
egeplastin 3L®-putken voi asentaa millä tahansa markkinoilla käytössä olevalla asennustavalla – samalla laskennallisella käyttöikäodotuksella. Paksu suojakuori kestää hyvin terävien metallikappaleiden tai kivien aiheuttamia naarmuja. Suojakuoren paksuus kasvaa putken halkaisijan kasvaessa. Esimerkiksi putkikoossa 315mm suojakuoren paksuus on noin 3,5mm (ulkohalkaisija 322mm).

Esimerkkeinä:
· Perinteinen avokaivanto (ilman hiekkapetiä)
· Pakkosujutus
· Poraus
· Pitkäsujutus

Käyttöalue
Tilanteet, joissa halutaan varmistaa että putken jatkuva vuotokontrolli ja tarkka vuodon paikantaminen.

Kokoluokat
OD 25 – OD 1200 mm

Edut

Esite

Referenssit

Lisätietoa

Lisätietoa muista egeplastin tuotteista löydät osoitteesta www.egeplast.eu

NRG Suomi Oy myy ja markkinoi egeplastin valmistamaa 3L Leak Control-putkijärjestelmää Suomessa

egeplast on innovatiivinen saksalainen muoviputkijärjestelmien valmistaja, joka on toiminut alan suunnannäyttäjänä vuosikymmenten ajan. egeplast on erikoistunut erityisesti PE-tuotteiden valmistukseen ja jatkuvaan kehittämiseen. Asiakkaat yli 30 maassa luottavat egeplastin konsultointiratkaisuihin ja laadukkaisiin tuotteisiin, jotka kuljettavat vettä, kaasua ja tietoa. egeplastin asiakkaisiin kuuluu joitakin maailman suurimpia ja vaativimpia sähkö-, kaasu- ja vesilaitoksia ja verkko-operaattoreita. egeplast on yksityisomistuksessa oleva perheyhtiö ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli noin 125 miljoonaa euroa.