egelen PE100 RC+

PAS 1075 tyyppi 1, PE100 RC-materiaalista valmistettu täysseinämäinen putki

 

Takaisin osastolle Putket

Kuvaus

Kuten muutkin asiat maailmassa, myös muovin raaka-aineet kehittyvät vuosien varrella. Polyeteeniputkien materiaaleissa on tehty varsin pitkä matka 1960-luvulta tähän päivään. Ensimmäisen sukupolven PE63-materiaalilla oli vain murto-osa niistä ominaisuuksista, joihin PE100 RC pitää sisällään. PE63:sta kehitys on kulkenut PE80 ja PE100n kautta PE100 RC-materiaaliin (Resistant to Crack, RC), joka erittäin kestävä ja turvallinen putkien raaka-aine.

Vaatimukset raaka-aineen kehittymiseen ovat tulleet lopputuotteen, putkien käyttäjiltä. Esimerkiksi uudet asennustavat, vaikkapa kaivamattomat tekniikat, ovat luoneet tarpeen vahvemmalle muovimateriaalille.

Uudenlaisen molekyylirakenteen ansiosta PE100 RC-materiaalissa on kaikki samat PE100n hyvät ominaisuudet, kuten hitsattavuus, lämmönkestävyys, työstettävyys lisättynä huomattavasti paremmalla kivien aiheuttamien painaumien sietokyvyllä. PE100 RC-materiaalista tehdyt paineputket joustavat terävien kivien tai muiden kappaleiden aiheuttamien painaumien alla murtumatta.

egelen PE100 RC+ putkella on Nordic Poly Mark ja VTT:n FI-juomavesihyväksyntä.

Nordic Poly Mark

Esite

Referenssit