egeplast vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa

egeplast international ostaa enemmistöosuuden ruotsalaisesta muoviputkivalmistaja Extenasta

Lehdistötiedote
Greven / Norsjö, 31. maaliskuuta 2020 –

Egeplast international GmbH, keskisuuri perheyritys, joka sijaitsee Grevenissä, Saksassa, ostaa 75 prosentin osuuden ruotsalaisesta Extena AB -yhtiöstä. Extena on johtava muoviputkien toimittaja Ruotsin infrastruktuurille. Extena AB on perustettu vuonna 1976 Norsjössä. Yrityksen henkilöstömäärä on noin 40 ja liikevaihto 17 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Kuten Saksassa, myös Ruotsissa juomavesiverkoston kunnostamisen ja uusiutuvien energialähteiden sähköverkkojen laajentamisen tarve kasvaa jatkuvasti. Extena on laatujohtaja klassisten PE-putkien liiketoimintasegmentissä, jolla on laaja asiakaskunta kaupassa ja projektiliiketoiminnassa.

Kun egeplast on nyt mukana Extenassa, Pohjoismaiden markkinat voivat hyötyä täydellisestä valikoimasta innovatiivisia muoviputkijärjestelmiä ja kattavasta valikoimasta PE-putkia. Extenan tuotantolaitos on paljon muoviputkia käyttävien Pohjoismaisten markkinoiden (Ruotsi, Norja, Suomi, Tanska) sydämessä. Sijainti vähentää merkittävästi kuljetusten tarvetta ja helpottaa egeplast-lisäarvoputkien jakelua (esim. SLA Barrier Pipe, SLM 3.0, SLM DCT). Egeplastin lisäksi entinen omistaja, Skelleftean alueen perheomisteinen sijoitusyhtiö Treac AB, omistaa 25 prosentin osuuden Extenasta. Extenaa johtaa edelleen sen toimitusjohtaja Peter Falk.

Tietoja egeplastista:

egeplast on innovatiivinen saksalainen muoviputkijärjestelmien valmistaja, joka on toiminut alan suunnannäyttäjänä vuosikymmenten ajan. Egeplastin järjestelmäratkaisuja käytetään juomaveden ja kaasun toimittamisessa, kaapelisuojauksessa, jätevesien kuljetuksessa, teollisuudessa sekä kastelujärjestelmissä. Asiakkaat yli 30 maassa luottavat egeplastin konsultointiratkaisuihin ja laadukkaisiin tuotteisiin. Egeplastin pääkonttori on Grevenissä Westfalenissa Saksassa. Vuodesta 2019 egeplastilla on myös putkitehdas Englannissa.